2η θέση στο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου Ζάκυνθος 2023

Η 29η Απριλίου 2023 ήταν η ημέρα που  βραβεύτηκε η ομάδα του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης στο διαγωνισμό «Κάντο ν’ ακουστεί 2023» του Υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό σχολικό Ραδιόφωνο κατακτώντας τη 2η θέση στο Φεστιβάλ Ζακύνθου με το εξαιρετικό τραγούδι «Give peace a try» που έκλεψε τις εντυπώσεις όλων και πρόσφερε στους μαθητές/τριες μας την ικανοποίηση για την προσπάθεια τους.   

Οι εξαιρετικά ταλαντούχες και με μουσική παιδεία μαθήτριες μας Δάφνη Δρόσου και Χρυσούλα Σουλιώτη συνέθεσαν τη μουσική και τη μελωδία και οι συμμαθητές/τριες τους Πασχαλίδου Βασιλεία, Χατζάκη Αικ., Αθανασιάδου Κων/να, Αθνή Απρίλη και οι Περλεπές Δημήτρης και Μαυρίδης Χρήστος συνέθεσαν τους στίχους, φιλοτέχνησαν την αφίσα, επιμελήθηκαν το βίντεο γνωριμίας και το βίντεο κλιπ. 

Η πολύ όμορφη φωνή της Χρυσούλας Σουλιώτη μάγεψε  κάθε ακροατή και πρόσφερε αισθήματα αγάπης και ευφορίας εκπροσωπώντας τη νέα γενιά που διεκδικεί την ειρήνη και μάχεται για ένα καλύτερο μέλλον.  

Η ηχογράφηση του τραγουδιού έγινε με τη συμβολή του Μουσικού Εργαστηρίου Ξάνθης και του κου Άγγελου Μουρβάτη.  

Συγχαίρουμε τους μαθητές/τριες μας που μας έκαναν περήφανους για άλλη μια φορά και ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους συνέδραμαν στην προσπάθεια μας και μας ενθάρρυναν σε αυτή.  Συγχαίρουμε και τους γονείς για τα ταλαντούχα παιδιά τους και τη θετική τους ανταπόκριση στο όλο εγχείρημα.  

Ακολουθεί οπτικό και ηχητικό υλικό από το Φεστιβάλ και την ημέρα της βράβευσης, καθώς και στιγμιότυπα και πλάνα από τη συνέντευξη των παιδιών στο ραδιοφωνικό σταθμό   Star 88.8 και στο δημοτικό ραδιόφωνο Ξάνθης, καθώς και από την τελετή βράβευσης στο Χατζιδάκειο κτίριο από τον αντιπεριφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης κ. Κουρτίδη και τις προϊστάμενες αρχές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης. 

Με εκτίμηση 

Δράκου Βασιλική 

Φιλόλογος 

radio01_2023
radio07_2023Medium
radio04_2023Medium
radio05_2023Medium
radio08_2023Medium
radio02_2023
radio06_2023Medium
PlayPause
previous arrow
next arrow

Ακούστε συνέντευξη των μαθητών στο ραδιοφωνικό σταθμό   Star 88.8
Δείτε συνέντευξη των μαθητών στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης

Δείτε στον σύνδεσμο το βίντεο από την βράβευση στο Χατζιδάκειο κτίριο

Δείτε όλα τα στοιχεία της συμμετοχής όπως στίχοι, Poster, Podcast και ακούστε το τραγούδι