Επίσκεψη στο Δ΄ Σώμα Στρατού

Στις 11 Μαρτίου 2024, ημέρα Δευτέρα το σχολείο μας πραγματοποίησε επίσκεψη στο αμφιθέατρο του Δ’ Σώματος Στρατού  με μαθητές/τριες της Β’ και της Γ’ Λυκείου στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού και του άξονα 2 της αυτοαξιολόγησης σχολικής μονάδας.

 Οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν για τα επαγγέλματα που αφορούν το στρατό, τις επιλογές που  έχουν, τη διαδικασία φοίτησης σε στρατιωτικές σχολές, τις απαιτήσεις που αυτές έχουν, καθώς και την εξέλιξη που μπορεί να υπάρξει στον επαγγελματικό τομέα μέσα από αυτές.

 Η επίλαρχος που ορίστηκε ως υπεύθυνη της παρουσίασης με τη βοήθεια και δύο στρατιωτών, συζήτησε με τους μαθητές/τριες μέσα από ερωτήσεις ή απορίες που υπήρξαν.

Η παρουσία του στρατηγού  στη συγκεκριμένη επίσκεψη – ενημέρωση έκλεψε τις εντυπώσεις και κινητοποίησε τον ενδιαφέρον των μαθητών/τριών αφού ο ίδιος παίρνοντας τον λόγο, και από προσωπική εμπειρία, έδωσε απάντηση στο θεωρητικό ερώτημα: γιατί να επιλέξω ένα στρατιωτικό επάγγελμα, τονίζοντας ουσιαστικά τι αποκομίζει κανείς στη ζωή του, αν κάνει μια αντίστοιχη επαγγελματική επιλογή.

Στη συνέχεια ο στρατηγός κάλεσε στο βήμα τον διευθυντή του σχολείου μας κο Ιωαννίδη Χρήστο, τον οποίο αφού χαιρέτησε θερμά, του παρέδωσε τιμητική αναμνηστική πλακέτα για το σχολείο μας.

Ακολούθησε μπουφές με κεράσματα και συνομιλίες ανάμεσα σε μαθητές/τριες και τους στρατιώτες ή στρατιωτικούς που παρευρέθησαν στην εκδήλωση.

Να διευκρινισθεί ότι η συγκεκριμένη ενημέρωση είναι μία μόνο από μια σειρά ανάλογου τύπου ενημερώσεων για το σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό σε εξωσχολικό επίπεδο του άξονα 2.

Η Ομάδα του άξονα 2

Δράκου Βασιλική  ( συντονίστρια)

Μολώζη Μάρθα

Μπακιρτζή Δήμητρα

Τζαγκούριας Ματθαίος

Παπαθανασίου Αθανάσιος