Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού την Πέμπτη 27/4/2023

Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης οργάνωσε και πραγματοποίησε Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για την ενημέρωση των μαθητών/τριών του. Με γνώμονα τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει η νέα γενιά στις μέρες μας στη σύγχρονη αγορά εργασίας αλλα προπάντων με βάση τις επιθυμίες και τους στόχους της έγινε μια προσπάθεια να λυθούν απορίες των μαθητών, να καλυφθούν κενά στην πληροφόρησή τους και να διαλεχθούν με ανθρώπους γνώστες και πεπειραμένους στο αντικείμενο τους, αλλά φρέσκους , με νέες ιδέες και αποφοίτους των Γενικών Λυκείων που παρουσίασαν τις γνώσεις τους εκτός των άλλων και μέσα από τη δική τους σταδιοδρομία. Η επιλογή τους έγινε λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες των μαθητών/τριων για συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους. Η ημέρα διαιρέθηκε σε τέσσερις φάσεις για αντίστοιχες ειδικότητες προσφέροντας τη δυνατότητα σε πολλούς μαθητές να παρακολουθήσουν περισσότερους απί έναν επαγγελματίες.

Η ημερίδα ξεκίνησε στις 8.45 το πρωί και τελείωσε στις 13.00 το μεσημέρι στρεφόμενη με απόλυτη επιτυχία. Την ημερίδα τίμησε με την παρουσία της και η Προϊσταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κυρία Σιδηροπούλου Μάλαμα.

Η συνεισφορά όλου του συλλόγου των εκπαιδευτικών του σχολείου μας υπήρξε  καθοριστική για την ομαλή διεξαγωγή της Ημερίδας αυτής. Η επιθυμία για την ετήσια καθιέρωσή της υπήρξε έντονη από όλες τις πλευρές εκπαιδευτικών και μαθητών οι οποίοι αισθάνθηκαν πως με αυτό τον τρόπο οι επιλογές τους μπορεί να συνοδευτούν από την καλή ευόδωση τους.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους καλεσμένους/νες μας που δέχτηκαν να παραστούν είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως και να προσφέρουν τον χρόνο και τις γνώσεις τους στα παιδιά μας ανιδιοτελώς αφήνοντας τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά το Διευθυντή κο Κάππο για τη συνεχή στήριξη του όλες αυτές τις μέρες μέχρι την τελική διοργάνωση της Ημερίδας, τις υποδιευθύντριες του σχολείου και τους συναδέλφους/ισσες που στήριξαν και ενθάρρυναν το όλο εγχείρημα και κυρίως τους μαθητές/τριες μας που με τον δέοντα σεβασμό αγκάλιασαν αυτή την όμορφη προσπάθεια.

Ακολουθεί το πρόγραμμα και οπτικό υλικό της Ημερίδας.

Με εκτίμηση

Δράκου Βασιλική

Παπασταθόπουλος Αθανάσιος

SEP09_270423
SEP08_270423
SEP07_270423
SEP06_270423
SEP05_270423
SEP04_270423
SEP03_270423
SEP02_270423
SEP01_270423
PlayPause
previous arrow
next arrow